Wypożyczalnia Samochodów

+48 660 505 474Infolinia czynna 08:00 - 22:00

Polityka Prywatności

Kto jesteśmy?
Odkryj-Auto Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Lubaczowie przy ul. Broniewskiego 5, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem 0000456927 przez Sąd Rejonowy w Rzeszowie, Wydział XII Gospodarczy KRS, posiadająca NIP: 679-309-13-24, kapitał zakładowy: 60 000 zł, zwana dalej Administratorem.

Jakie dane osobowe przetwarzamy?
Podstawowym sposobem pozyskiwania danych jest dobrowolne wypełnienie formularza rezerwacyjnego.
Przy rezerwacji usługi wynajmu pojazdu pytamy o Twoje:
- imię i nazwisko
- adres pocztowy
- numer telefonu
- adres e-mail.

Dane te umożliwiają nam obsłużenie Twojej rezerwacji, kontakt w razie wystąpienia problemów z realizacją rezerwacji oraz przesłanie elektronicznego potwierdzenia. Jeśli płacisz za wynajem przy rezerwacji on-line, będziemy prosili o wpisanie typu, numeru i daty ważności karty płatniczej celem umożliwienia pobrania opłaty.

W momencie rezerwacji umożliwiamy również stworzenie konta online. Jeśli wyrazisz na to zgodę, będziemy przechowywać podane dane osobowe w bazie naszych klientów. Umożliwi nam to szybszą realizację przyszłych rezerwacji. W takim przypadku będziesz miał również dobrowolnego podania danych: imię, nazwisko, adres pocztowy, numer telefonu, adres e-mail, data urodzenia, numer prawa jazdy.

Na stronie internetowej działa także zautomatyzowany system, który pozwala na monitorowanie zachowania użytkownika oraz dopasowanie treści do zainteresowania użytkownika. System ten jest zintegrowany z naszym serwisem internetowym i każdy z użytkowników może w każdym czasie zgłosić sprzeciw. Dodatkowo, przepisy prawa wymagają od nas przetwarzania Twoich danych dla celów podatkowych i rachunkowych.

Zawsze masz prawo do:
a) dostępu do swoich danych osobowych;
b) sprostowania i uzupełnienia danych osobowych;
c) usunięcia danych osobowych;
d) ograniczenia przetwarzania danych osobowych;
e) przeniesienia danych osobowych
Ponadto każdy użytkownik może wnieść sprzeciw wobec przetwarzania danych osobowych
Aby skorzystać z powyższych uprawnień, użytkownik powinien przesłać maila z żądaniem pod adres: biuro@odkryj-auto.pl podając imię, nazwisko, adres e-mail i numer rezerwacji (w celu weryfikacji).

Administrator wykonuje żądanie użytkownika niezwłocznie. Usunięcie, ograniczenie,
przeniesienie oraz zgłoszenie sprzeciwu względem przetwarzania danych będzie miało
wpływ na świadczone usługi i skutkować będzie prawdopodobnie uniemożliwieniem
wykonania tych usług w sposób prawidłowy. Użytkownik powinien zdawać sobie sprawę,
że jego dane przetwarzane są wyłącznie na potrzeby realizacji zamówienia oraz dostarczenia mu spersonalizowanej informacji handlowej.

Jak długo przechowujemy Twoje dane osobowe?
Administrator przechowuje Twoje dane osobowe w związku z dokonaniem przez Ciebie rezerwacji bez uprzedniej rejestracji i założenia konta, przez czas niezbędny do realizacji danej rezerwacji oraz przez czas, w jakim możliwe jest dochodzenie roszczeń w związku z wykonaniem umowy, zawartej na skutek rezerwacji, maksymalnie 10 lat od dnia dokonania rezerwacji

Komy udostępniamy Twoje dane osobowe?
Administrator nie udostępnia Twoich danych osobowych podmiotom zewnętrznym wykluczając poniższe.
Dane mogą być przez nas przechowywane i przekazywane na podstawie pisemnej informacji na wniosek organów ścigania i/lub organów administracji o użytkowniku Pojazdu, którym dokonano wykroczenia i/lub przestępstwa, zgodnie z postanowieniami ustawy o ochronie danych osobowych.

Skargi
Masz prawo wnieść skargę w związku z przetwarzaniem przez nas Twoich danych osobowych do organu nadzorczego, którym jest Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych (adres: Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2,00-193 Warszawa).

Zmiany polityki prywatności
Zmieniamy się na lepsze dla Ciebie, dlatego w przyszłości może się zdarzyć, że znajdziemy jeszcze lepsze sposoby by chronić Twoje dane. Wtedy będziemy zmuszeni do aktualizacji naszej polityki prywatności o czym poinformujemy na tej stronie.

W razie jakichkolwiek pytań czy wątpliwości możesz napisać biuro@odkryj-auto.pl
Dlaczego Odkryj-Auto?
Szybka rezerwacja on-line
Zarządzanie rezerwacjią on-line
Bezpłatne anulowanie rezerwacji
Obsługa klienta 24h

“Jak zawsze, wszystko milo, szybko i bezproblemowo, polecam”

Elwira

20-09-2018 - (Katowice - Lotnisko)